Вход свободен за "24 часа дъжд" в Дом на киното днес

ОFFNews 30 юни 2015 в 15:16 3675 0

Кадър от "24 часа дъжд".

Днес от 18:30 часа в Дома на киното ще се проведе последната пролетна прожекция от специалната програма, посветена на 100-годишнината на родното кино - Дискусионен клуб за българско кино.

На нея зрителите ще могат да гледат напълно безплатно филма "24 часа дъжд" на режисьора Владислав Икономов.

Специален гост в Дома на киното ще бъде актьорът Стефан Мавродиев, а филмът ще бъде представен от проф. Ингеборг Братоева.

Очаквайте продължението на Дискусионен клуб за българско – есен 2015 от 23 септември, когато ще гледаме най-доброто българско кино от края на 80-те години до днес. Входът отново ще е свободен.

Пусто, гранично село с разкаляни улички от 30-те години на 20-ти век. Полузабравен, задрямал в планинските пазви свят. Тук времето сякаш е спряло. Но появата на една красива жена от пътуваща театрална трупа нарушава монотонния ритъм на всекидневието, смущава компанията на офицера Васил Алтънов, фелдшера Марински, кръчмаря Сандьо и учителя Станчо Палазов. В рамките на 24 часа непрестанно вали дъжд. Заражда се една голяма любов между красивата актриса Елиза Барбиери и дребния, невзрачен на пръв поглед, но с богата душевност учител Палазов.

Творбата е носител на Награда за режисура на фестивала в Орлеан, 1983 и Награда на СБФД за сценография и мъжка роля на Стефан Мавродиев, 1982.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови