Вижте трейлъра на "Племето"

ОFFNews 28 февруари 2015 в 10:10 2783 0

Кадър от
Кадър от "Племето".

Зашеметяващият дебют на украинския режисьор и сценарист Мирослав Слабошпицки е сред акцентите в програмата на тазгодишния Международен София филм фест.

„Племето”, удостоен с Голямата награда от Седмицата на критиката в Кан 2014, носител на Европейската филмова награда за Откритие на 2014, както и на приза за най-добър сценарий от фестивала в Сан Пауло’14, за най-добър режисьор от МФФ Солун’14 и още 9 награди от различни филмови форуми по света, е сред най-коментираните творби на отминалата година.

Създаден с въображение и изобретателност, филмът на Мирослав Слабошпицки предлага на зрителите един радикален кинопоглед – „Племето” е брутален разказ за взаимоотношенията в пансион за подрастващи глухи, където действат жестоките природни закони, задвижени в ситуация на оцеляване.

Актьорите пресъздават историята без думи, без диалог или дублаж, само с езика на жестовете.

Тийнейджърът Сергей е новият в училището, който се сблъсква с обичайните предизвикателства на първоначалната интеграция. Той бързо се окопитва при навлизането си в един свят на престъпност и проституция и успява да намери своето място, като усвоява тънкостите на обирите и сбиванията, на подкупите и секса. И точно когато се изкачва във вътрешната „йерархията”, се оказва влюбен в едно от момичетата, практикуващи най-древния занаят – Ана.






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови