Учителки се сбиха в детска градина в Кърджали

OFFNews 16 април 2014 в 19:48 5048 0

Снимка детска градина "Здравец"

Две учителки са се сбили пред входа на детска градина "Здравец" в квартал "Гледка" в Кърджали.

Случката е станала на 25 март, но регионалният пресцентър на МВР съобщи за него едва днес:

"Инцидентът станал между две учителки, при който 51-годишна нанесла удари на 40-годишната си колежка" - пише в прессъобщението на полицията.

Досега за инцидента не знаели нито началникът на Инспектората по образованието Сашка Тръпкова, нито зам.-кметът Елисавета Кехайова, съобщава БГНЕС.

Директорът на детската градина Димитрина Стефанова обясни, че поводът за спречкването не бил сериозен и подчерта, че „единственото добро“ в случая е, че двете са се сбили на входа на сградата, а не пред очите на децата.

Тя обясни, че няколко от учителките се занимавали с инсталиране на софтуер за интерактивна дъска и тогава една от преподавателките помислила, че се провежда обучение и решила, че е игнорирана.

Как е кипнала така, че се е нахвърлила върху по-младата, не зная. Много неприятно е в деня на Благовещение да се случи подобно нещо, коментира Стефанова.

Директорката каза още, че двете учителки ще получат дисциплинарни наказания заради постъпката си: „Това е недопустимо както според правилника, така и според етичния и трудовия кодекс", коментира тя.

След боя едната участничка се оплаквала от болки в ръката, а другата имала одрасквания. Инициаторката на спречкването се е снабдила с болничен лист за трудова злополука, но впоследствие документът не е признат в НОИ.

По случая е образувано и досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови