Строителен бос нападна и опита да задуши общинар в Ботевград (снимки)

Николаос Цитиридис 26 март 2015 в 15:37 8240 11

Снимка Botevgrad.com

Марин Захариев в синьото сако и Христо Якимов седна пред него.

Строителният бизнесмен Марин Захариев - Цеки нападна ботевградския общински съветник Христо Якимов по време на днешното заседание на местния парламент.

Захариев пристигнал в залата с около 40 души, представени като негови работници. От трибуната Захариев попитал какъв е проблемът на Якимов с неговата фирма (по-рано Якимов изразил съмнение как фирмата на Цеки е получила много и скъпи поръчки в града). След това отишъл при него, уж за да му покаже документи, и го хванал за врата. Наложило се квесторите да се намесят и да отстранят строителния бос и хората му от залата.

"В началото на тази седмица имаше пресконференция, на която извадих отговорите от общината относно неговите фирми и дейности. През последните години Захариев е получил обществени поръчки за 2 млн. лева", разказа пред OFFNews Христо Якимов.

Обществена тайна е, че Захариев има лични отношения с кмета на града Георги Георгиев, допълни той.

"Пристигна с около 40 души, които познавам и съм убеден, че те не са негови работници. Но въпреки това, той ги представи като свои работници. Изправи се от трибуната и си позволи да ми поиска обяснение за думите, които съм цитирал като отговор от общината за неговите фирми. Аз му казах, че ако иска, може да търси отговорите в съда. След като разбра, че нямам намерение да му отговарям, дори не го забелязах зад мен, дойде и ме хвана за гушата, уж да ме прегръща. Реално започна да ме притиска и души. Каза ми, че няма да съм в състояние да стигна до съда."

Явно на този човек му бъркам в икономическия интерес. Заради това се чувствам заплашен, той има възможности и няма да има проблеми да ми прати биячи, разказа Якимов.

OFFNews се свърза и Марин Захариев - Цеки. Неговата версия беше съвсем различна:

"То няма никаква версия моя да ви казвам. Има си видеоматериал към това всичко. Медиите нещо напоследък са се разгорещили. Има там един общински съветник, дето му пáри под краката. Щели да му спират бизнеса, незаконен е, кабели минават по целия град, негови. А фактически има видеозапис към цялата история. Лъжат, ама са дали видеозапис. Това е много интересно. Аз не съм го хващал за врата, защото има видеозапис към цялата работа. Няма такова действие. Не съм имал никакви пререкания с Якимов, даже сме в много добри отношения, досега не е имало нищо. Поставят под въпрос действията на нашата фирма. Много интересно защо."

Впоследствие в разговора стана ясно, че "под краката пáри" не на Христо Якимов, а на друг общински съветник, който няма участие в днешния скандал - Иван Гавалюгов.

"Има едно колело, дето се върти. Всичко ще си излезе наяве. Гавалюгов има някакви амбиции за изборите явно, ама не разбирам защо към моята фирма", каза Захариев.

Видеоклипът, за който говори строителния бос, е качен в сайта Botevgrad.com, където прекият физически досег на Захариев към Якимов не се вижда добре. Снимките обаче са запечатали този момент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews