Производствена грешка може да е причинила взрива в Мъглиж

ОFFNews 20 декември 2014 в 09:44 4009 1

Производствена грешка вероятно е причината за взрива в завода в Мъглиж, при който вчера един работник загина, а други двама се борят за живота си.

Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в ефира на бТВ.

Лазаров подчерта, че конкретната причина трудно може да бъде назована преди да приключи разследването. Според него обаче става дума за грешка в технологичния процес при производство на пресовка за факел. 

Главният секретар на МВР каза още, че са правени няколко проверки на цеха, в който стана инцидента. През октомври месец е имало комплексна проверка, в която са участвали всички институции и не са били констатирани нередности.

"Няма как обаче до всеки един работник да има полицай, или служител на инспекцията по труда", коментира главният секретар.

Според Лазаров случаят в Мъглиж е много по-различен от този в Горни Лом, където става дума за утилизация на противопехотни мини.

Главният секретар каза още, че  МВР разполага с нов запис на бившия председател на ДАНС Петко Сертов. Той обясни, че видеото, което ще бъде показано другата седмица, показва, че Сертов е бил спокоен и не се е криел в деня на изчезването си.

Лазаров каза още, че Гърция все още не е подала информация за развитие по издирването на Сертов. Главният секретар подчерта, че страната ни не извършва разузнавателни операции на гръцка територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови