Полицаят, прегазил бебе: Колата е виновна

Съдът пусна Костадин Стоянов под домашен арест

Ивайло Анев 19 септември 2014 в 15:07 8737 11

Костадин Стоянов.

"Не знам какво се случи, може би техническа неизправност, колата тръгна наляво". Това заяви пред Бургаския апелативен съд граничаря Костадин Стоянов, който прегази бебе в количката му на тротоара в село Крушевец на 11 септември.

На връщане от служебно парти 36–годишният мъж уби на място 11-месечната Красимира, оставена от майка й в магазина, където тя влязла.

Според кръвната проба, взета без свидетели, съдържанието на алкохол в кръвта на Костадин Стоянов при инцидента е било 0,3 промила (под законовия максимум), а не отчетените от дрегера 0,63 промила. Пробата бе взета след като колеги на Стоянов се опитаха да му "помогнат" и му купиха кисело мляко, за да да изтрезнее по-бързо.

Стоянов бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и оставен в ареста за постоянно. Граничният полицай поиска да бъде пуснат на свобода и днес Апелативният съд в Бургас гледа мярката му за неотклонение.

Днес съдия Георги Кошничаров промени мярката му от "задържане под стража" на "домашен арест". Магистратът се мотивира, че няма достатъчно събрани факти, които да доказват, че Костадин Стоянов е карал пиян и с превишена скорост във фаталния момент.

По време на заседанието прокурор Милена Досева настоя граничният полицай да остане в ареста, защото случаят е особено тежък и има вероятност той да се опита да повлияе на свидетелите.

Адвокатът на Костадин Стоянов Благой Потеров, пледира за по-лека мярка с мотива, че няма опасност клиентът да се укрие или извърши друго престъпление.

В съдебната зала за кураж на граничаря днес влязоха негови близки и приятели. „Вие го осъдихте предварително". С тези думи се обърна към медиите Стоян Василев, който се представи като приятел Костадин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!