Още пострадали от шофьора, убил дете в Панагюрище

OFFNews 17 април 2015 в 12:59 2881 12

Снимка bTV

Ненка Поптолева, която твърди, че е била блъсната от Цветан Пъков.

След като Цветан Пъков прегази 6-годишно дете на 14 април в Панагюрище, се появиха хора, които твърдят, че също са пострадали от него, но си плащал и инцидентите оставали безнаказани.

Ненка Поптолева остава прикована за леглото за половин година заради него. "Излизам от поликлиниката. Стъпила съм на тротоара. Той с бясна скорост назад. И като ме блъсна, аз останах на земята", разказа тя пред bTV.

В шофьорското досие на Пъков обаче инциденти с тежко пострадали няма, показва справка в пазарджишката прокуратура.

Появи се и втори човек - Христо Христов, който каза, че е станал жертва на Пъков на пътя. Той обяви пред bTV, че преди 2 години, със същата кола, с която удря детето, Христо Пъков, карайки с превишена скорост, е ударил автомобила на Христов.

Мъжът е лежал месеци в болница с множество сериозни травми.

Той показа копия от документите, с които е било заведено дело, но до такова не се е стигнало, защото разследващият полицай по делото го е увещал да го прекрати. "Няма смисъл да го съдим, той си призна вината, не е употребил алкохол", казал полицаят и го уверил, че делото ще се проточи повече от три години, а Пъков най-много щял да получи пробация.

"Разследващият полицай ми каза, че Пъков е състоятелен мъж, щял да ме обезщети", разказва още потърпевшият. Той така и не получил обезщетение.

Според Христов Пъков се чувства безнаказан, защото се ползва с протекция. Той съжалява, че е подписал документите да се откаже от делото.

Днес прокуратурата в Пазарджик внесе в окръжния съд искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Цветан Пъков, който на 14 април прегази и уби дете в Панагюрище.

Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо, съобщиха от прокуратурата с уточнението, че делото е насрочено за 16 часа днес в съда в Пазарджик.

Вчера от прокуратурата съобщи, че Цветан Пъков е наказван по административен ред над 20 пъти за нарушения на Закона за движението по пътищата, а през 2012 г. е бил осъден за опит за унищожаване на чуждо имущество. От съобщението не става ясно дали присъдата е влязла в сила и ако да - дали е била изтърпяна и кога.

В Панагюрище се събира подписка за справедливост на делото. Жителите на града са заплашват, че ако Пъков не получи подходяща присъда, ще има лична саморазправа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!