Нападнаха екип на Спешна помощ в Кресна

OFFNews 01 септември 2014 в 08:03 3274 5

Димитър Димитров, нападателят на екип от Спешна помощ

Екип на Спешна помощ е бил нападнат този уикенд в Кресна, съобщи Нова телевизия. 

Скандалът станал заради 48-годишния Христо Димитров. Малко след полунощ мъжът вдигнал кръвно, а синът му повикал линейка. От телефон 112, обаче преценили че случаят не е спешен и не изпратили такава.

След като линейката не пристига, Митко качва баща си в колата и го води в спешния център в Кресна, където започва да буйства и да ругае, разказват медиците.

„Бърза помощ не е викана. Нашите колеги не са викани да отидат. Са доколкото разбрах нещо са имали с 112 и с тех са се държали агресивно, с псувни и т.н и те са преценили, че не е спешно. Агресивни са били. След една семейна свада всичко прехвърлят на нас”, твръди фелдшерът Димитър Котрулев.

Медиците натиснали паник-бутона, но полицията се забавила 15 минути, тъй като дежурни униформени има чак в Сандански. Митко отрича да е бил агресивен, но признава, че бил изнервен. А баща му се чувства дискриминиран.

Това е пореден инцидент в спешното в Кресна. Лекарите разказват, че често са обект на агресия . Жалби в полицията обаче не смеят да подават, тъй като градът е малък и лесно могат да бъдат открити за саморазправа.

Час след случката с това семейство семейства, лекарка от спешното е била нападната и от наркозависим.

„Агресията е..нещо в системата куца. От там идва всичко. Всичко е на нас, това е положението. Трябва да се промени. Първо трябва да се знае, кое е спешно, кое не е спешно при нас. Това всичко е спешно. Кой откъде идва върху нас скача”, разказва фелдшерът Димитър Котрулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови