Мъж и жена в тежко състояние след зверска катастрофа край Кресна

OFFNews 13 октомври 2015 в 11:36 3327 1

Мъж и жена в тежко състояние след зверска катастрофа край Кресна

Двама са в тежко състояние след катастрофа на Кресненското дефиле, в района на град Кресна, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

Вчера, около 14.40 часа на главния път Е-79 в района на град Кресна, лек автомобил „Рено” - Лагуна с 69-годишен водач от село Михнево, община Петрич, движейки се в посока от град Благоевград към град Сандански, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в товарен автомобил „Волво” с 40-годишен водач от град Дупница, движещ се в посока от село Кулата към град София.

Вследствие на удара лекият автомобил „Рено” се завърта и се удря в движещ се зад него лек автомобил „Ауди”, а товарния автомобил излиза в дясно от пътя и се удря в железобетонен стълб, като го пречупва. В резултат на катастрофата са пострадали водачът на лекия автомобил „Рено” и пътуваща в него 68-годишна жена от село Михнево, които са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград с опасност за живота.

Двамата са в реанимация в много тежко състояние, каза директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев. Пострадалият мъж е с отлепен скалп и множество фрактури, а жената е с хемоторакс и с фрактура на белия дроб. „И двамата са в изключително тежко състояние, продължаваме да ги следим, процесът на лечение ще бъде много дълъг”, допълни д-р Митев.

Той уточни, че все още е трудно да се каже дали са с опасност за живота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови