Младежът, блъснал мъж на Витоша, опитал да се скрие в Румъния

OFFNews 08 октомври 2015 в 15:36 5749 10

Младежът, блъснал мъж на Витоша, опитал да се скрие в Румъния

Снимка БГНЕС

Автомобилът, с който е убит мъжът на Витоша.

18-годишният шофьор, който уби пешеходец на Витоша, опитал да избяга в Румъния. Той е бил заловен от румънската страна на КПП "Дунав мост", след като е напуснал България.

От СДВР изнесоха подробности около инцидента, при който загина 63-годишен мъж. Младежът, който шофирал колата, имал книжка от две седмици, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.

Първоначално се смяташе, че мъжът е блъснат по време на гонка. Предположението на полицаите е, че шофьорът е употребил алкохол. Той, заедно с още двама негови приятели, на 17 и 18 години, били в заведение в местността Копитото

"Всички от тези млади хора са възприели прегазването и това, че е отнет човешки живот. По никакъв начин до задържането на четиримата в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, които са общували след извършеното престъпление. Не получихме никаква подкрепа от гражданското общество и апелираме за такава", заяви Костов, който обясни, че случаят представлява тежко криминално престъпление.

Младежът е карал "Мерцедес", който е открит в гараж в столичния кв. "Надежда", където е трябвало да бъдат заличени следите от удара. Колата е собственост на познат на младежа. Разследващите стигнали до автомобила и младежа, проследявайки записите от видеонаблюдението в София.

Причинините за катастрофата са евентуална употреба на алкохол и лоши метеорологични условия. В случая става въпрос и за шофиране с несъобразена скорост.

"Шофьорът е задържан на вход на КПП "Дунав мост" от Румъния, заедно с баща му, след като вече е бил напуснал страната", посочи Георги Костов. Младежът е напуснал страната с друг автомобил.

"Отговор на въпроса дали ако бяха спрели и оказали помощ човекът е имал шанс да оживее, ще стане ясен в рамките на съдебното производство", каза главният секретар на МВР.

В рамките на няколко часа ще бъде повдигнато обвинение за ПТП с причиняване на смърт и ще бъде взета мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа на задържания младеж, съобщи зам. градският прокурор на София Чавдар Ангелов. Останалите, пътували в автомобила, за момента не са с повдигнати обвинения, а бащата на младежа не може да бъде подсъдим за съучастничество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!