Ден на траур в община Мъглиж след инцидента

OFFNews 20 декември 2014 в 10:38 1635 0

Пострадалите при вчерашния взрив в частен завод в Мъглиж продължават да се борят за живота си. Един човек загина при инцидента, а четирима души пострадаха, две жени – с 30 и със 70 % изгаряния се борят за живота си.

След оказаната им първа помощ в болницата в Стара Загора, те бяха транспортирани в "Пирогов". Настанени са в реанимацията на клиниката по изгаряния, а състоянието им остава тежко.

Районът около завода в Мъглиж остава отцепен, въпреки че специалистите твърдят, че няма опасност от нови взривове. Предстои днес следователи от Националната следствена служба да започнат оглед на мястото на инцидента.

„Хората в Мъглиж са спокойни, днес е ден на траур на територията на цялата община, въпреки че пострадалите са от Казанлък”, заяви днес кметът на Мъглиж Господин Господинов.

Малка част от хората в общината работят в завода, в който вчера загина един мъж, тъй като голяма част от безработните в Мъглиж не са достатъчно квалифицирани, за да бъдат наети там.

Фирмата, в която се случи инцидента, е специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия. Инцидентът стана в цех, който се намира в западната част на Мъглиж, на мястото на бившите спални на "Строителни войски".

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допусна, че става дума за грешка в технологичния процес, но не се ангажира с конкретно становище преди заключенията на експертите.

Националната следствена служба поема случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови