Бъчварова: Факт е, със скандала Сидеров влезе в новините (видео)

Имаме 40 сигнала за купуване на гласове - знаем кои са хората, казва вътрешният министър

OFFNews 13 октомври 2015 в 08:50 3908 7

Румяна Бъчварова

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Румяна Бъчварова

"Имаме 40 сигнала за покупка на гласове, по всички тях работим. Едва ли ще успеем да се справим с всички случаи, схемите се променят, но хората са едни и същи - знаем кои са те", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в интервю за bTV тази сутрин.

Тя не коментира конкретни сигнали, сред които вероятно е и информация за записа, в който ясно се чува репликата "просто си платихме вота".

Бъчварова коментира и скандала, предизвикан от лидера на "Атака" и депутат Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов късно вечерта на 9 октомври. Тогава двамата спрели пред "клекшопа" близо до сградата на НАТФИЗ на ул. "Г.С. Раковски" в София и заявили, че вътре се продават наркотици и безакцизни стоки. На мястото била извикана полиция, включително директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов и главният секретар на МВР Георги Костов. Версията на партия "Атака" за случилото се бе различна - според тях "органите на МВР и "Икономическа полиция" протектират и участват в наркотрафика в София", а лидерът на партията и заместника му Чуколов "бяха блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата".

След инцидента главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров.

Факт е, че по този начин Сидеров влиза в новините и става тема по време на предизборна кампания, заяви Бъчварова. Тя определи действията на депутатите като абсолютно недопустими:

"Абсолютно недопустимо е някой да посяга на служителите (бел. ред. на МВР). Имам такива данни и имам писма и от граждани. Очевидно този случай е провокирал изключително много недоволството на хора. Писали са четирима свидетели, които искат да изискам публично извинение. Всички присъствали представят различна картина от тази, която представя г-н Сидеров.

Това е недопустимо поведение по отношение на служители на МВР, които се опитват да си свършат работата. Това не е поведение, което може да спечели обществено доверие, нито е допустимо. Благодаря на моите служители", каза министърът.

Тя бе категорична, че очаква извинение от Сидеров и очаква той сам да се откаже от имунитета си.

Министърът призна, че се е наложило "доста полицаи" да се занимават със Сидеров в нощта на инцидента.

"Не мога да разбера какво е това посред нощ да правиш проверка за контрабандни стоки, при това от депутат", възмути се Бъчварова.

Тя отговори на въпроса дали двамата депутати са били пияни с думите: "Нека тези детайли да ги оставим за изясняване от прокуратурата. Заинтересовани сме да се проведе обективно разследване. Очаквам Сидеров да прояви достойнство и да си даде сам имунитета, за да се изясни истината."

Министърът се оплака още, че "Чуколов си позволи да ми звъни в 1:30 ч. Не разговарях с него."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови