Бащата на "срамно обискираната" Борислава: В полицията са малоумници

Вярвам на детето си, тя е невинна, твърди Христо Латинов

OFFNews 26 октомври 2014 в 09:39 17446 74

Борислава и Христо Латинови

Бащата на 20-годишната "срамно обискирана" Борисалва Христо Латинов обяви, че в полицията са малоумници, след като смятат за криминален контингент момиче, откраднало бутилка уиски.

Той коментира резултатите от полиграфското изследване на полицай Нели Върбанова от IV РУП в София, която издържа детектора на лъжата и доказа, че не е обискирала момичето, камо ли да го съблича на улицата.

"Обиск не е имало. Това беше проверка за осигуряване на личната безопасност- както моята, така и нейната", категорична е Върбанова, която проверила само чантата и якето на момичето. Проверката е била направена във връзка с убийството на мъж същата вечер.

Борислава не се появи в студиото на Нова, макар че е била поканена. Майка й и психиатърът й отказвали да я пускат, защото тя всеки път изживявала наново проблема, по думите на бащата. Дъщеря му била на антидепресанти.

Въпреки първоначално заявеното от нея, Борислава вече отказва да се подложи на детектор на лъжата - нещо, което полицайката направи, за да докаже невинността си. Бащата обясни отказа на Борислава да го направи с психическото й състояние и заяви, че не вярва на резултатите от полиграфа на полицай Нели Върбанова.

Дори адвокат Марин Марковски го посъветвал да не пуска момичето на полиграфа, защото това бил "капан на полицията".

Вярвам на детето си, тя е невинна, категоричен е Христо Латинов.

Преди седмица той обяви, че въпросният обиск е първият сблъсък на детето му с полицията. От МВР обаче обявиха, че тя има регистрация в полицията.

По този повод бащата разви следната теория:

"Защо полицията не каже каква е криминалната регистрация. Случаят е следният - един руснак във Варна, който учи тук, с нейния брат, за 2 дни отидоха там, защото трябваше да празнуват нещо, момчето краде една бутилка уиски, защото отиват на купон, а нямат пари, полицията ги хваща.

Полицаят даже казал, дъщеря ми тогава е на 13 години и половина, че ще го екстрадират и тогава тя казала - щом ще го екстрадират, аз съм откраднала бутилката. Момчето е готово да се яви в ефир. Аз го знаех този случай, познавам и момчето. това ли е критерият на полицията - две дечица взели една бутилка и те пишат, че тя е криминална, не, криминална е цялата полиция в случая. (...)

Господа, много сте смешни, криминалният контингент една бутилка уиски ли е. Те са малоумници тия абсолютни, включително и ръководството".

Според него, ако Борислава се е притеснявала от него, нямало да измисли такава "тъпа версия", а щяла да си мълчи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!