Таря Турунен пред OFFNews: Посещенията ми в България винаги са невероятни

Ивайло Анев 22 октомври 2014 в 16:10 4369 0

Таря Турунен

Малко преди да стъпи на българска земя певицата Таря Турунен даде специално интервю за OFFNews.bg.

Концертът на Таря е на 3 ноември в зала "Универсиада".

Ще споделиш ли кой те вдъхнови да станеш певица. И кой е първият ти спомен с музиката?

Музиката винаги е била част от моето семейство, затова започнах да пея още като дете. По-големият ми брат свири на барабани, а родителите ми имат страхотни гласове. Вкъщи музика се слушаше всеки ден и просто исках да разбера какво е бъдещето ми и свързано ли е с музиката. Първото ми изпълнение беше когато бях на три. Пях църковни песни. След това, когато бях на шест, помолих майка ми да ми намери учител по пиано и тя го направи.

Кое беше най-трудното нещо при записа на новия ти албум?

Да избера кои песни ще бъдат в този и кои в следващия албум. В процеса на записване написах няколко нови песни и изборът кои да включа в Colours in the dark беше труден. Сега съм щастлива, че ще попаднат в новия албум.

Какво чувстваш когато си на сцената и виждаш толкова усмихнати лица пред себе си?

Трудно мога да опиша чувствата, когато съм на сцена. Зависи от мястото, публиката, физическото състояние и от настроението ми. Въпреки това е невероятно, че получавам такава доза подкрепа и любов от феновете си. Чувствам се привилегирована да върша работата, която обичам и да има хора, които уважават труда ми.

Не е ли изморително да бъдеш толкова известна?

Понякога славата усложнява доста нещата, а друг път помага. Затова избрах да живея в Буенос Айрес, защото там хората не ме разпознават така, както във Финландия например. Въпреки това и там имам много фенове.

Можеш ли да си представиш живота без музика?

Не, не мога.

Да поговорим за дъщеря ти. Според теб има ли бъдеще в музиката, като теб?

Тя сама трябва да избере какво иска да прави с живота си. Както аз имах право на избор, така и тя трябва да има. Ще я подкрепям, каквото и да реши. Без значение дали става въпрос за музика или не.

По какъв начин си почиваш?

Трябва ми тишина, по възможност близо до океана, без хора наоколо.

Нека те попитам нещо по-различно. Какво мислиш за политиците и политиката?

Не харесвам политиката.

Какво мислиш за България?

Посещенията ми в България винаги са били невероятни, защото местните хора ме приеха много добре. Бих искала да видя повече от вашата красива страна, дано имам тази възможност.

Какво е щастието за теб?

Всеки ден търся щастието. То е в семейството ми, любовта, музиката и здравето.

Няколко думи за феновете ти?

Искам да благодаря за подкрепата, любовта и страстта, с която дарявате мен и моята кариера. Невероятно е да изживяваш всички тези красиви емоции. Нямам търпение да се срещнем. Благодаря на всички вас. Обичам ви!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови