Ryanair сваля цените за полетите през зимата

OFFNews 27 юли 2015 в 15:27 4368 0

Ryanair обяви, че ще свали цените на полетите си през зимния период с цел да увеличи пътниците си с 14% За да постигне това, нискотарифната авиокомпания ще използва печалбата си от летния сезон и по-ниските цени на горивата, пише Reuters.

В същото време, отбелязва агенцията, цените на акциите паднаха с 3%, след като компанията разочарова някои инвеститори, като не увеличи прогнозата си за печалбата тази година в резултат на силното лято, с аргумента, че е твърде рано да се прави това.

Ирланската авиокомпания, която вече е с най-големия брой пътници, очаква намаленията през зимата да й помогнат да увеличи годишния брой пасажери до 103 милиона.

Ryanair обикновено намалява цените през зимата, но спадът в цените на горивата - със 7% на пътник - ще позволи намалението да е до 8%, което пък ще увеличи натиска над конкурентите й.

Свалянето на цените е лоша новина за Air France и Lufthansa, които напоследък се борят да намалят разходите си, за да запазят печалбите си, тъй като самолетните билети поевтиняват.

В петък от Air France обявиха, че ще ускорят плана си за преструктуриране, а пилотите на Lufthansa направиха ново предложение за намаляване на разходите. Очаква се от Lufthansa да излязат със становище в четвъртък.

Прогнозата за годишната (март 2015-март 2016) чиста печалба на Ryanair сочи, че тя ще бъде над 990 милиона евро.

Авиокомпанията планира да запълни 90% от местата си тази зима. През миналия зимен сезон процентът беше 88.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови