EPIC започнаха официални преговори за спасяването на КТБ

OFFNews 24 октомври 2014 в 15:30 13403 8

Корпоративна търговска банка дни преди затварянето й

Снимка Сергей Антонов

Корпоративна търговска банка дни преди затварянето й

EPIC са започнали днес официални преговори за изготвяне на план за спасяването на Корпоративна търговска банка.

Това става ясно от прессъобщение на Българската народна банка.

Днес, 24 октомври, в БНБ е била проведена среща между представители на БНБ, представители на EPIC, Фонда на генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp.

На срещата представителите на БНБ бяха информирани, че новосформиран консорциум от посочените трима инвеститори води разговори с правителството и с парламентарно представени политически сили за изготвяне на план за рекапитализиране и преструктуриране на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ), който да включва и средства, осигурени чрез държавна помощ, се казва в прессъобщението. 

От БНБ са настояли плановете за рекапитализация и преструктуриране на КТБ "да бъдат съпроводени с ясни доказателства за наличността и разполагаемостта на средствата, които ще бъдат инвестирани, както и за сроковете и инструментите, чрез които ще се реализират инвестиционните намерения", с оглед срока на специалния надзор 20.11.2014 г.

Потенциалните инвеститори са поискали достъп до докладите на трите одиторски фирми с анализа и оценката на активите на Корпоративна търговска банка.

"Доколкото БНБ не е страна по договорите между квесторите на КТБ и одиторските фирми и докладите не могат да се разпространяват без съгласието на одиторите", отговорили обаче от БНБ и уточнили, че ще окажат съдействие за установяването на контакт и достъп до докладите при определени между консорциума и одиторите условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови