"40% от горивото в някои бензиностанции е терпентин"

OFFNews 19 август 2015 в 11:18 15429 17

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

"Нашите подозрения, които миналата седмица изразих, се доказаха. Има бензиностанции, където 40% от горивото е терпентин. Да не говорим за наличието на сяра", заяви премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерския съвет.

Той поиска доклад за начина на пломбиране.

„Сондите на бензиностанциите така са пломбирани, че те си се вадят и слагат, без изобщо да се нарушава пломбата. Така широко са закопчани, че въобще все едно няма пломба. Затова се отчита в най-големия пик на разход на горива, в падовете, които дават Агенция „Митници”, се оказва, че харчим по-малко гориво”, обясни Борисов. Той се обърна към вицепремиера Томислав Дончев КЗК да даде становище има ли картелно споразумение.

"Нашите подозрения, които миналата седмица изразих, се доказаха. Има бензиностанции, където 40% от горивото всъщност е терпентин. Наличието на сяра да не говориме. Министерство на икономиката, ела. Аз обичам да съм нагледен. Ей така изглеждат пломбите, които се поставят. Можете да ги покажете и на медиите. Това се води пломбиране (показва снимки на зам.-министър Даниела Везиева). Агенцията е при вас. Искам доклад от този началник до мен така ли, за това ли плащам? Така ли се пломбира? Сондите на бензиностанциите така са пломбирани, че те си се вадят и се слагат без изобщо да се нарушава пломбата. Ето ги на снимките, така широко са закопчани, че все едно въобще я няма пломбата. И за това се отчита в най-големия пик на разход на горива в падовете, които дават от Агенция „Митници“, така наречени, се оказва, че харчиме по-малко гориво. Томислав Дончев, ние нямаме право да им разпореждаме, но КЗК ги помоли, да ни дадат становище дали има картелно споразумение. Не мога да повярвам, че най-големите вериги, и западни включително, всичките са на една стотинка-две разлики", коментира премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!