Шефът на КЕВР: Няма да подам оставка

OFFNews 03 август 2015 в 09:43 4649 3

"Няма да си подам оставката, защото при всички взети решения сме спазили закона. Решенията са прозрачни, справедливи и публични и всеки може да се запознае с тях на сайта на комисията”, това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера бизнесът и синдикатите поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор заради увеличението на цената на електроенергията.

Иванов бе категоричен, че не е на този пост, за да прави кариера или за да се хареса на някого, а за да защити обществените интереси.  

"КЕВР отказва да защитава корпоративни интереси на една определена част от потребителите”, заяви той.

Иванов коментира и добавката "задължение към обществото", която с промените, които влязоха в сила от 1 август, става еднаква за битови и стопански потребители - 37,90 лева, вместо досегашните 18,93 лева за индустрията и 53 лева за бита. Той заяви, че тя наистина е висока, но това е така, защото в резултат на тежки управленски грешки, НЕК е доведена до финансова катастрофа с милиарди задължения.

"Ние търсим възможност не само бизнесът, но и българските граждани да бъдат равнопоставени. Вноските, които трябва да правят електропроизводствените дружества, налага рязка реорганизация и оптимално намаляване на кражбите. В противен случай в края на годината те няма да са конкурентоспособни на енергийната борса", обясни председателят на КЕВР.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!