Чакането пред КТБ продължава - излязоха скрити проблеми

Йоанна Кънчева, Владислава Тричкова 04 декември 2014 в 15:23 9766 1

Хората със спестявания в КТБ чакаха шест месеца, за да вземат пари си. Дългоочакваният ден дойде, а с него и проблемите не закъсняха.

От офисите на обслужващите банки връщаха вложители заради несъответствия между данните, подадени от КТБ и фигуриращите в документите им за самоличност. За да ги коригират, вложители чакаха с часове пред централата на КТБ на ул. "Граф Игнатиев" в София.

Към 13 ч. там има около 30 души, сред които възрастни хора и майки с деца. "Опашката не върви", споделят вече изнервени вложители пред репортер на OFFNews.

Вложителите са изнервени и готови да търсят правата си. "Ще напиша жалба", заканва се една от жените на опашката. Тя чака заедно със своята възрастна майка и е категорична, че грешката е на КТБ, които са подали грешна информация до банката, от която трябва да изтеглят парите си. От деня, в който е направен влогът до днес майка ù, която е титуляр на сметката и не е сменяла личните си документи, което би предпоставило разминавания. Личната й карта е била безсрочна и към момента на откриване на депозита.

"Тук сме, за да докажем ние ли сме или не сме", оплаква се жената, която чака повече от час и половина. 

Майка с малко дете също търпеливо изчаква реда си. Проблемът при нея е сбъркано име още при подписването на договора. Грешка, която трябва да поправи, за да получи парите си. 

Възрастно семейство споделя, че сменен паспорт е причината името на титуляра на сметката да не фигурира в списъка на обслужващата банка, от която трябва да се изтегли сумата. 

Нито един от интервюираните не пожела да разкрие името си, като най-често срещаният довод беше страх. Страх да не бъде разпознат и да не се разбере, че има спестявания. 

Повечето хора пред централата на КТБ казаха, че не са зависили толкова много от тези пари, но въпреки това чакането от близо шест месеца им се е сторило безкрайно дълго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки