"Терпентинът прави бензинът взривоопасен"

OFFNews 20 август 2015 в 09:03 4900 3

Снимка sxc.hu

„Големите вериги бензиностанции имат много стриктен вътрешен контрол, защото те печелят от оборота, а не от разреждане на горива”. Това заяви Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация, по Нова тв. 

„Няма как управител на бензиностанция, служител в бензиностанция или шофьор, който кара горивата с цистерна, да развалят качеството”, твърди той. „В малките бензиностанции, особено във ведомствените, могат да сложат всичко в горивото и слагат всичко”, смята Делчев.

„Ако се сложи терпентин, той прави бензина много по-взривоопасен”, уточни той.

„Не мога да кажа дали е икономическо изгодно да се слага терпентин в горивото, смятам, че не е оправдано”, коментира Николай Янев, който отговаря за техническото обслужване на една от бензиностанциите в столицата.

„При съмнение от страна на клиента, винаги може да се поиска се от управителя да се направи замерване на точност на съоръжението. Това се прави като се налива гориво в 20-литровия еталон. Всички управители на бензиностанции са предупредени, че не може да се отказва тази услуга”, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!