Сашо Дончев: Енергетиката е бастионът на корупцията и социализма в България

OFFNews 13 декември 2014 в 22:23 5662 3

Енергетиката остана бастионът на корупцията и социализма в България, заяви председателят на Българската стопанска камара и директор на „Овергаз“ Сашо Дончев.

Цената на тока трябва да расте, а управляващите провеждат социална политика чрез цената на електроенергията, категоричен е Дончев.

По думите му заради ниските цени на тока дружествата не могат да инвестират в нова инфраструктура, което води до аварии.

Темата за доходите е много важна, но не трябва да се води през цената на тока. Проблемът с бедността няма как да се реши така, подчерта Сашо Дончев.

Според него „има хляб“ в идеята на премиера Борисов да се предложи на Брюксел създаване на газов хъб във Варна след спирането на „Южен поток“.

Ако руският газ за Европа излезе на турския бряг, каквито са плановете в момента, тогава на този бряг ще излезе първо азерския, а после и иранският газ, защото това са основните потенциални източници на газ за Европа. Така газовият хъб, който предлага България, може по естествен начин да се формира в Турция. Ако руският газ излезе на българския бряг обаче, тогава азерският и иранският газ трябва да дойдат тук и така България ще е газовият център, обясни Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!