Радан Кънев към Портних: Направихте ГЕРБ съпричастни към отговорността на БСП

OFFNews 09 август 2014 в 11:46 5662 23

Радан Кънев

Г-н Кмете, ако строителството започне днес, което - благодарение на нашите жалби - няма да стане, спазването на нормите на ЕС става невъзможно.

Това написа в социалната мрежа председателя на ДСБ и бивш говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. Коментарът му беше направен във връзка със строителството на газопровода "Южен поток" на българска територия. Вчера Кънев обжалва решението да се строи в Паша дере край Варна, като призова кмета на града да направи същото. 

Кънев аргументира необходимостта от обжалване на проекта за строеж с това, че разрешението е незаконно. 

"Строителството против закона на ЕС и кражбите започват. И с вчерашния си отказ, Вие направихте и себе си и ГЕРБ съпричастни към отговорността на БСП и Стойнев. А сега на ТИ: Иване - ние с теб и Драго сме съученици от Френската. С действията си по "Южен поток" защитихте руския икономически интерес и икономическия интерес на партиите си. За мен остана да защитя българския икономически интерес, законността и честта на гимназията", написа Кънев.

Според него залогът за строителството на газопровода на наша територия е много голям: "Очевидно залогът за старта на строителството е висок: 76 млн. евро, които да се разкешат още преди изборите и още 76 млн. евро в "междучасието", докато няма редовно избрано правителство", написа още Кънев.

Преди дни стана ясно, че бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е подписала разрешение за строеж на "Южен поток" в местността "Паша дере" в последните дни на управлението на кабинета "Орешарски".

Преди това пък бившият земеделски министър Димитър Греков е разрешил продажбата на безценица на земя във Варненско за "Южен поток".

Като заинтересована страна по случая, община Варна има право да обжалва строителството. Вчера обаче кметът Иван Портних отказа да го направи. Според него: "Нека правителството направи така, че да се спазва европейското законодателство, за да могат и България и Варна да извлекат максимална полза при евентуалната реализация на проекта "Южен поток". Това е национален въпрос".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!