Президентът ще участва в Деветата годишна среща на бизнеса с правителството

OFFNews 20 януари 2015 в 07:59 3545 1

Президентът ще участва в Деветата годишна среща на бизнеса с правителството

Държавният глава Росен Плевнелиев ще участва в Деветата годишна среща на бизнеса с правителството под надслов „Как да тръгнем нагоре“.

Президентът ще бъде специален гост на форума с изказване на тема „2015 - година на реформи. Политическата стабилност не е самоцел, а предпоставка за отговорни решения и постигане на напредък в проблемни сектори“. Фокус на тазгодишната дискусия ще бъдат финансовата система, енергетиката и съдебната реформа. Участие във форума са заявили повече от 250 ръководители на най-големите български компании, инвеститори, представители на международни финансови институции, дипломати.

За първи път ежегодното събитие беше бойкотирано от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Роботодателската организация е традиционен партньор на събитието. 

"КРИБ не приема като свое събитие предстоящата среща на бизнеса с правителството, организирана от „Капитал”, заяви в края на миналата седмица председателят на УС на КРИБ Кирил Домусчиев. По думите му „Капитал” е бил уведомен за това решение, което е било взето с голямо мнозинство и е посрещнато добре от повечето членове на КРИБ.

Според председателя на КРИБ премиерът и неговите министри могат да отидат на всяко едно частно парти, на което преценят, че трябва да отидат.

„За мен това е едно частно мероприятие от което „Капитал” печели, защото знаете, че се плащат доста сериозни пари за всяко едно място в залата”, категоричен бе той. На въпроса колко се плаща, Кирил Домусчиев отговори, че сумата е 704 лева на всеки един стол в залата и това са средства, които се събират от „Капитал”, коментира той пред радио К2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови