Московски: До три години ще завършим АМ"Хемус" до Плевен

OFFNews 04 май 2015 в 13:57 2560 6

Снимка БГНЕС

До три години магастрила „Хемус“ ще стигне до Плевен, а през 2016 започва изграждането на моста Никопол – Турну Мъгуреле. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски днес, по време на официалния старт на строителството на тролейбусно депо в града. 

"Успяхме да включим магистралата в ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и да започнем процедурите за строителство в частта до Плевен. Започва и изграждането на моста Никопол – Турну Мъгуреле, договорено между двете страни на 24 април в Крайова", посочи още Московски.

Министърът на транспорта на Румъния Йоан Рус и министър Московски се договорили двете страни да започнат предпроектни проучвания за изграждането на новия мост, които да приключат в рамките на тази година, а през следващата да започне и същинското строителство.

Предстои да се обмислят и вариантите за финансиране, като е възможно използването и на частни инвестиции. Министърът подчерта, че се работи усилено за развитието на региона и за превръщането му в добро място за живеене и бизнес.

В рамките на един месец инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ са проверили всичките близо 1500 автобуса, с които е заявено, че се превозват деца и ученици. Той заяви, че акцията е част от дейностите, предприети от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН „Спаси живота на децата“, 4 – 10 май 2015 г. При проверките са съставени около 30 акта, като основните пропуски са свързани с нарушения на документалните изисквания. Когато има постоянен и стриктен контрол, резултатите са добри, заяви министър Ивайло Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови