Кунева: Когато Германия кихне, Европа се разболява

OFFNews 14 август 2014 в 15:50 4586 1

Снимка Архив

Притеснително е, че германската икономика има растеж, който е под голямо съмнение. Както знаем, когато Германия кихне, Европа се разболява.

Това каза пред БНР бившият еврокомисар и председател на „Движение България на гражданите“  Меглена Кунева във връзка с ембаргото на Русия за внос на селскостопанска продукция.

Тя обясни, че за България ще е най-добре да търси нови пазари, защото не може да разчита само на компенсациите, които обеща Европейската комисия на засегнатите страни:

"Да, ние можем да разчитаме на някаква подкрепа за компенсиране на щетите, но възможностите не са безкрайни. Нека да кажем, че има страни, които вече са заявили много по-големи загуби, отколкото България и които също търсят перспектива", допълни Кунева.

Лидерът на ДБГ подчерта, че в създалата се ситуация не става въпрос само за селскостопанската продукция, а и за транспорта, защото превозвачите също страдат от липсата на стокообмен.

"Тогава, когато има мир, има търговия, има къде да се изнася и светът е едно по-добро място за живеене. Когато няма мир, няма и пазари“, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови