Евроинс купува застрахователната компания Credit Agricole Life

OFFNews 20 юли 2015 в 11:28 1449 0

"Евроинс Иншурънс Груп" ще придобие дъщерната на Credit Agricole животозастрахователна компания, базирана в Гърция, съобщиха от компанията.

Сделката трябва да мине пред одобрението на регулаторните органи, преди да стане факт. Очаква се да бъде финализирана през последното тримесечие на годината.

Crédit Agricole Life развива дейност в Гърция от 2001 г. Финансовите активи на дружеството надхвърлят 500 млн. евро и повечето са инвестирани в ценни книжа извън страната.

С придобиването на гръцкото дружество "Евроинс Иншурънс Груп" ще разшири дейността си в Гърция, където стъпи през август 2014 г. Към момента компанията развива бизнес в седем страни в региона. В България, Румъния, Македония, Гърция и Украйна, ЕИГ има дъщерни дружества, а в Чехия и Словакия работи чрез клонове.

Очаква се годишните приходи от застрахователни премии в групата да надхвърлят 350 млн. евро през 2016 г.

"Възползвахме се от несигурната икономическа ситуация в Гърция и изтеглянето на големи европейски финансови групи от пазара, като придобихме компания с добре разработен бизнес, при изгодни за нас условия", коментира председателят на надзорния съвет на мажоритарния собственик на ЕИГ - "Еврохолд България" - Асен Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!