Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

OFFNews 12 септември 2015 в 10:11 2523 5

Снимка БГНЕС

„Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията”.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на КРИБ и собственик на "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов и заплашиха с нови протести срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор. Бизнесът изчислява, че крайните цени за потребителите неминуемо ще тръгнат нагоре.

„Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени”, подчерта Домусчиев.

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала – първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1” и „Марица 3”. Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата”, допълни той.

Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция, „но виждаме, че никой не ни обръща внимание, а нещата продължават да вървят надолу”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови