Горанов се отказа от идеята за нов данък от 2% за общините

OFFNews 29 септември 2015 в 16:37 1658 0

Финансовият министър Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов се отказа от идеята си за въвеждане на нов данък от до 2%, който общините да налагат на върху доходите на работещите на тяхната територия.

Това стана ясно по време на днешния Националния съвет за тристранно сътрудничество.

От думите на министъра стана ясно, че днес по обед е предложил на Националния съвет актуализиран вариант на Закона за корпоративно подоходно облагане.

По думите му управляващите са преценили, че идеята за даване на възможност на общините да провеждат данъчна политика по отношение на облагането доходите на физическите лица, не е приемлива мярка.

"Даване на избор на общините да провеждат данъчна политика не трябва и не е тема за дебат. Начинът, по който се проведе дебатът и масовото становище е, че не се възприема като мярка", посочи министърът на финансите.

Социално-икономическите партньори разгледаха проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, както и проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за издаване, отказ и отнемане на разрешенията за работа на чужденци в Република България, а също и проект на Закон за изменение на Закона за държавния служител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови