Вижте как полетяха яйца по членовете на ДКЕВР (видео)

Ивайло Анев 25 септември 2014 в 13:13 17731 40

Снимка Андрей Велчев/Булфото

Хвърлиха яйца по членовете на ДКЕВР по време на заседанието.

OFFNews разполага с видео от откритото заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), на което членове на Движение за граждански контрол хвърлиха яйца по членовете на комисията заради решението за увеличаване на цената на тока.

Янко Петров, член на движението, се обяви против повишението на цената на тока с 10%. Той заяви, че за решения, за които някои хора са взимали комисионни, не трябва да плащат българските потребители. Той допълни, че проблемът на НЕК не е проблем на енергийния сектор, а на управляващите.

Това е наложило намесата на полицията и е задържан поне един човек, съобщава "Нова телевизия".

"Движение за граждански контрол" е основано от Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров".

Няма как да използват ДКЕВР, за да се решават партийни проблеми на некомпетентно управление на енергийния сектор. Няма как да прехвърляте отговорността и да увеличавате цените на тока, понеже някой е решил да сключи договори в ущърб на икономическия интерес на държавата. Това каза Янко Петров от Движение за граждански контрол по време на общественото обсъждане.

"Всички от ДКЕВР и от министерството сте една организирана престъпна група. Вие сте мафиоти", добави Петров. След тези думи Дончо Дудев, също от Движение за граждански контрол, замери с яйца председателя Светла Тодорова.

Вижте видео от скандала.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!