"Булстрад Виена Иншурънс Груп" с проект за алтернативен ремонт на повреди от градушката

OFFNews 12 август 2014 в 21:42 3679 0

Месец след страшната градушка в София ресурсите на наличните автосервизи в столицата и околните населени места са изчерпани, списъците на чакащите набъбват, а сроковете за приемане на автомобили вече прехвърлят пролетта на 2015 г. 

ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" не може да остане безучастен наблюдател на събитията и приема за свой морален ангажимент към клиентите и партньорите на дружеството да помогне за излизане от кризисната ситуация. 

ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" реализира проект за алтернативен ремонт на повреди от градушката, като привлече за партньор компания с международен авторитет в брашна, разполагаща с екип от доказани специалисти, извършващи ремонти по целия свят.

Проектът се основава на метода PDR (Paintless Dent Repair), който e иновативна технология за отстраняване на вдлъбнатини по външните части на превозни средства причинени от градушка.

С помощта на специално разработени инструменти се достига до засегнатата част на корпуса на автомобила и тя се възстановява в оригиналния й вид.

В сравнение с обичайните методи за възстановяване методът PDR се характеризира със следните предимства: 1) спестява време, като престоят на автомобила в сервиз е 4-5 пъти по-кратък; 2) високото качеството на възстановяване на ремонтираните повърхности запазва остатъчната стойност (пазарната цена) на автомобила, тъй като не се отстранява оригиналната боя.

Разбира се, в определени случаи при необратимо увреден детайл или при нарушена цялост на лаково покритие в употреба влизат класическите тенекеджийски и бояджийски, или алтернативни методи за възстановяване. Но дори и в този случай полагането на боя върху детайл, ремонтиран с метода PDR, предполага минимално нанасяне на кит и допълнителни интервенции.

Като технология, методът е най-добре приложим за автомобили произведени в последните пет години, тъй като лаковото покритие не е амортизирано и успешно се подлага на еластична деформация. Естествено, в случаите при които автомобилът е така пострадал, че този скъп метод за ремонт би довел до „тотална щета“, ще се наложи също да се използват класическите или други алтернативни методи за ремонт.

При желание от Ваша страна автомобилът Ви да бъде включен в програмата на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" за алтернативен ремонт на повреди от градушката, както и при необходимост от допълнителна информация, моля обърнете се към контакт центъра на дружеството - денонощно, седем дни в седмицата, на телефон 0800 11 111 или на телефоните на всички офиси и посредници на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп".

До края на юли ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" обработи над 10 000 застрахователни претенции по застраховки каско - на хиляди клиенти са изплатени застрахователни обезщетения, а други хиляди са насочени за ремонт към партньори от мрежата доверени сервизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews