БСП-София: Решението за цесия на парите на "Топлофикация" в КТБ закъсня

OFFNews 17 ноември 2014 в 08:57 4368 0

Столичният общински съвет реши на 6-ти ноември "Топлофикация-София" да продаде изцяло вземанията си към КТБ, които възлизат на 80 милиона лева, но това беше закъсняло решение.

Това обяви в интервю за БНТ председателят на Градският съвет на БСП–София Калоян Паргов, който е и общински съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС).

Общинското дружество "Топлофикация-София" има блокирани 80 млн. лв. в КТБ, които не са гарантирани.

Оформянето на договора за цесия беше възложено на общинските комисии по финанси и стопанска политика, но заседание на двете комисии все още няма, очаква се те да се съберат едва днес, обяви Паргов.

По думите му решението на СОС от 6 ноември е решение проформа, защото е доста закъсняло.

"Ние взехме решението точно на датата, на която БНБ отне лиценза на КТБ, което обезсмисля нашето решение. Единственият правилен ход и за това сме водили разговор с депутатите от БСП – Лява България в НС, е допълнение към законопроекта, който Министерството на финансите внася за КТБ. В него, доколкото знам, се предвиждат клаузи МФ да поеме изплащането на тези вложения към държавните дружества, като после то ще си ги търси. Там да бъде записано, че това се отнася и за общински търговски дружества, каквото е „Топлофикация“, коментира още Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови