Шефката на ОИК-София: Симуланти търсиха лекар в „Арена Армеец“

OFFNews 27 октомври 2015 в 14:33 6774 30

Членовете на секционни избирателни комисии (СИК), които потърсиха медицинска помощ в зала "Арена Армеец" през последните два дни, са симулирали.

Това твърди председателят на ОИК-София Диляна Иванова пред радио "Дарик".

Тя посочи, че 117 души са били прегледани от медицински екипи. 

"На вас не ви ли се струва, че бройката на потърсилите медицинска помощ е внушителна. Не смятам, че има каквото и да било нарушение или основание за оставки. Всички членове на СИК са станали такива по свое собствено желание", каза тя.

Иванова заяви, че недоволството в залата е идвало от опредени лица, а не от всички чакащи. Тя е на мнение, че част от хората дори са били доволни.

По думите ѝ в "Арена Армеец" не се е случило нищо "извън нормалното".

Според нея хората са поели определени задължения с решението си да станат членове на ОИК, а най-същественото от тях е "след приключването на изборния ден да могат да се задължат да отчетат резултатите и да предадат протоколите и торбите".

Тя поясни, че към момента всички протоколи от секционните избирателни комисии в София са предадени и приети и няма чакащи в залата.

Припомняме, че почти 48 часа хиляди членове на секционни комисии бяха затворени в "Арена Армеец", където трябваше да предадат протоколите си и чувалите с бюлетини на ОИК. През това време 117 души са били прегледани от екипите на Бърза помощ, а 12 от тях са постъпили в болница. Една жена дори направи спонтанен аборт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!