Станишев призна: БСП отнася негативи заради коалицията с ДПС

OFFNews 23 април 2014 в 21:12 4580 11

Отчитаме, че БСП отнася негативи заради партньорството си с ДПС, защото по принцип коалицията в България е непопулярна дума, но правим всичко в името на страната. Това заяви пред журналисти в Кърджали лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му партньорството с ДПС се гради на каузата за възстановяване на икономика, държавност и социална справедливост:

"Докато правителството, начело с господин Орешарски, изпълнява програмата, която е в основата на партньорството с ДПС, ще го подкрепяме", допълни той.

Станишев каза, че в последните седмици са били приети редица закони, които защитават интересите на потребителите и на производителите, сред които и закона за потребителския кредит, защитаващ интересите и на хората, които са изтеглили потребителски кредит:

"На първо четене е приет и законът за търговските вериги. Той ще бъде приет и на второ четене, това е наш твърд ангажимент, за да може и българските производители и хората, които пазаруват във веригите да бъдат по-добре защитени. Именно монополите са един от големите проблеми в българското общество, които са се просмукали под различна форма в целия икономически живот", поясни още Станишев.

Аз съм скандализиран от приетата от ЕП резолюция срещу проекта "Южен поток", защото това решение не е справедливо към България, коментира президентът на ПЕС.

Защо този, който иска да наказва Русия, не спре "Северен поток"? Защо все ние трябва да плащаме сметката за съперничеството на големите. Докога? - попита той.

Станишев бе категоричен, че трябва да се научим да спазваме българските интереси, а "Южен поток" е важен за икономиката на България. По думите му това са живи инвестиции и работни места у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!