Слави Бинев

ОFFNews 01 април 2014 в 14:11 5064 2

Слави Бинев
Слави Бинев

Слави Бинев (с рождено име Славчо Пенчев Бинев) е български политик и предприемач.

Роден е на 10 декември 1965 в София.
Завършил е 9-а Френска гимназия. Има магистърска степен от Национална спортна академия "Васил Левски", София (1990 г.). Докторант към Института по психология на Българска академия на науките.
Балкански и европейски шампион по таекуондо. Бил е треньор на националния отбор в тази дисциплина и член на изпълнителния комитет на Българския олимпийски комитет.
Женен е, има пет деца и една внучка.

В периода 1994 - 2007 е главен акционер и председател на борда на директорите в "Ер-систем" АД. Холдингът включва над сто дружества в сферата на охраната, развлекателния бизнес, строителството и др. Като съдружник в в "М.И.Г. Групп" АД  стопанисва популярни заведения в столицата, сред които "БИАД", "Библиотека", "Дали" и др. През 2001 г. компанията му "Ер-систем" заема 34-то място по годишен оборот по данни на БТПП.

В началото на 2007 г. Бинев бе обявен за архонт от старозагорския митрополит Галактион на церемония в църква в Рим. Тогава Светият синод отказа да признае титлата.

Слави Бинев има два депутатски мандата в Европейския парламент (ЕП) - през 2007-2009 и 2009-2014. Той е зам.-председател и член на бюрото на Групата „Европа на свободата и демокрацията” и представител на НФСБ (Национален фронт за спасение на България) в ЕП.
През 2012 г. Слави Бинев създава гражданско движение ГОРД.

То влиза в съюз с НФСБ за Евроизбори 2014, като Бинев е втори в листата след Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!