Почти всички партии с фалшифицирани подписки за изборите

OFFNews 16 април 2014 в 09:36 2161 10

Камелия Нейкова

Снимка БГНЕС

Камелия Нейкова

Почти всички партии са предали подписки за регистрация за изборите за Европейски парламент, в които фигурират имената на хора, които никога не са се подписвали в тях.

Това сочат данните от сигналите за злоупотреба с лични данни, залели ЦИК през последните два дни.

"Повечето сигнали, които са постъпили на електронната поща на ЦИК, засягат почти всички регистрирани партии или коалиции", каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред bTV тази сутрин.

Нейкова не уточни кои са партиите и коалициите, за които все още няма подадени сигнали от граждани за откраднати подписи и ЕГН-та.

"Все още по отношение не независимите кандидати няма постъпили сигнали, може би дотолкова, доколкото подписката върви с предложението за регистриране на самия независим кандидат, а този срок е до 22 април, когато е срокът за всички кандидатски листи. Всички постъпили сигнали, касаят само партии и коалиции до момента”, каза Нейкова.

На въпрос как си обяснява наличието на известни личности в списъците за подкрепа на партии или коалиции за евровота, които не са подписвали Камелия Нейкова каза: Може би това е въпрос и на законодателно решение, но мястото му според мен не е в Изборния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!