Ново фейсбук предизвикателство популяризира гласуването

Симона Костадинова 30 септември 2014 в 13:47 4603 0

Ново фейсбук предизвикателство, което се нарича "Направи избор", цели да популяризира гласуването и да накара хората да взeмат по-информирано решение, когато дават своя вот. 

Идеята за предизвикателството е изцяло българска и е по повод предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Инициатор на кампанията е организацията Smartigraphs, която е създадена от екип млади политолози.

"Искаме да информираме хората и да ги подкрепим в избора им, независимо какъв е той. Дори да не гласуваш, решението трябва да бъде информирано и лично и да не се притесняваш да кажеш какъв е твоят", коментира Ния Колева, една от създателките на инициативата.

Десетки потребители на социалната мрежа вече се включиха в предивзикателството. Те качиха свои видеа, в които обясняват защо смятат да гласуват или не на предстоящите избори. След това те номинират свои приятели да направят същото.

"Демокрацията се случва без барикади, затова НАПРАВИ ИЗБОР!", казва един от участниците в предизвикателството.

"Елементът с номинирането на приятели да се включат в инициативата е общата черта между Ice Bucket Challenge и "Направи избор", но целта на нашата кампания е да стимулираме хората да се замислят при избора си", обяснява още Колева. Тя очаква, че в следващите дни в предизвикателството ще се включат още повече хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!