Николай Цонев поиска оставката на шефа на ДАНС

OFFNews 01 октомври 2014 в 14:28 1692 0

Николай Цонев

Снимка Нова алтернатива

Николай Цонев.

Лидерът на "Нова алтернатива" Николай Цонев поиска оставката на председателя на ДАНС Владимир Писанчев. 

Причината е акция на агенцията в офис на кандидата за народен представител от „Нова алтернатива“ за гр. Силистра Николай Николов. На 30 септември разследващи от ДАНС са нахлули в кабинета на Николов и са иззели апаратура и информация, необходима за провеждане на кампанията му.

Лидерът на партията е подал сигнал до главния прокурор, защото счита, че тази акция е опит за сплашване на кандидат за депутат по време на кампания. 

Това претърсване се случва броени дни преди изборите за народни представители и е в разрез с разпоредбите на Изборния кодекс и разписаните законови случаи за производство срещу кандидат за народен представител, се казва в прессъобщение на партията.

„Партия „Нова алтернатива“ считаме, че ДАНС е извършила определеното от Специализирания съд претърсване на нашия кандидат само и единствено за да всее страх у симпатизантите ни. Това е знак, че сме на правилния път в борбата си срещу статуквото и беззаконието", заявява лидерът на партия „Нова алтернатива”, цитиран от пресцентъра на партията.

Той уточнява, че освен до главния прокурор, сигнал е подаден и до ЦИК и наблюдаващата мисия към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови