Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кое е първото, което ще направя, когато стана общински съветник? Отговорите на Елена Николова и Милен Стоев

OFFNews 16 октомври 2015 в 19:28 6590 3

Елена Николова

OFFNews започва анкета с кандидати за общински съветници. Въпросът е само един и много прост: "Какво е първото нещо, което ще направите, когато стана общински съветник?" Днес ви предлагаме отговорите на Елена Николова и Милен Стоев - съответно с номер 26 и номер 38 в листата на Реформаторския блок за София.

Елена Николова: София трябва да е по-светло, по-сигурно и по-спокойно място за живеене

Елена Николова е кандидат за общински съветник от листата на Реформаторски блок в София. В момента работи като юридически консултант

Проблемът със сигурността трябва да излезе на преден план. Мой основен приоритет ще е превенцията на престъпността и гарантиране спокойствието и сигурността на столичани. Това, с което трябва да започнем, е уличното осветление, но не само на основните пътни артерии, но и на крайните квартали, площадките, парковете. И повече видео-контрол, защото липсата на очевидци е проблем при разкриването на повечето уличните престъпления, а записите от камерите ще подпогнат работата на разследващите органи. Тази мярка ще има и превантивен характер.


-------------------------

Милен Стоев

Милен Стоев: Ще въведа 15-минутен гратисен период за паркиране в синя и зелена зона

Милен Стоев е кандидат за общински съветник от Реформаторския блок. Той е икономист, завършил в УНСС. В момента управлява собствено счетоводно предприятие.

Паркирането в центъра на София е голям проблем за столичани и за гостите на града. Ние сме задължени да се съобразим с хората, които имат ангажименти в центъра на града и затова аз бих предложил въвеждането на 15-минутен гратисен период за паркиране в синя и зелена зона. Това е достатъчно време, за да решим дали ще се наложи да останем в центъра по-дълго и да заплатим паркирането. В Германия този вид гратисно паркиране е въведен много отдавна и дава много добри резултати – хората са доволни. Друго, което може също да се въведе, и то веднага, е чрез системата за заплащане със СМС, да се заплаща и за период по-кратък от 1 час - например половин час.



Местни избори 2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews