Качакова иска заседанията на комисиите към Столична община да се предават на живо

OFFNews 12 октомври 2015 в 16:08 3262 3

"Предлагам заседанията на всички комисии в Столичния общинския съвет (СОС) да се предават в реално време. Това в момента се прави само за сесиите".

Това заяви пред БНР водачът на листата на НДСВ за София Любка Качакова.

Според нея е крайно време София да има електронна карта на строителните и на ремонтните дейности, за да може всеки софиянец да види даден обект от кого е строен, за колко пари и какви са гаранциите за него.

По думите ѝ това ще това ще създаде публичен контрол.

"Въпросът с прозрачността е наистина изключително сериозен и най-вече когато гражданите имат съмнения за това колко качествено е изпълнена дадена поръчка или даден ремонт", обясни Качакова.

Тя обясни, че често се случва да се правят ремонти на улици, който са били изцяло обновени наскоро.

Качакова припомни, че Столична община е най-големият възложител на обществени поръчки и през последните 4 години са разплатени около 2,2 млрд. лева по оперативните.

Кандидатката за Качакова беше категорична, че общината само създава условията за нови работни места. Тя заяви, че е против това общината да изземва бизнеса и функциите на предприемачите.

"Нашата философия е коренно различна. Ние смятаме, че ролята на държавата и на общините е да гарантират равни и справедливи условия за участие на предприемачите и на частни бизнес", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!