Евгения Банева: Повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава

OFFNews 14 април 2014 в 10:06 12736 35

Евгения Банева

Снимка bTV

Евгения Банева

"Влизам в кампанията си за евродепутат с послание към подобряване на състоянието и на благосъстоянието на българските граждани. През годините на нашето членство в ЕС не бяха използвани достатъчно добре всички възможности. Даже една лека нишка на евронихилизъм – хората остават с убеждението, че ЕС не допринася за тяхното благосъстояние”.

Това заяви в студиото на bTV независимият кандидат за Европарламента Евгения Банева - съпруга на бизнесмена Николай Банев.

Банева обясни, че доходите у нас не са достатъчно високи, защото върху бизнеса се упражнява политически натиск, а парите от Европа отиват до близки на властта фирми. "Ако съм на такава позиция в западна компания - като изпълнителен директор на голям туристически холдинг, няма да получавам 4000 лева, колкото е моята заплата, а 10 000-12 000 евро", посочи тя.

На въпрос на водещите защо не е подобрила благосъстоянието на служителите си, много от които са изказвали недоволство на фона на луксозния начин на живот на семейство Баневи, тя отговори: "Да, недоволни работници има навсякъде. Виждате, че в България бизнесът остава все по-малко. Успешните бизнеси са свързани с политически кръгове. Не знам откъде си вадите такава преценка, че нашият начин на живот е много бляскав." Тя обясни още, че снимките, които показват водещите, са от модна сесия за списание от преди 12 години. Сега работният й ден минавал в офиса, а вечерите - с децата."Както знаете, имам четири деца. Така че мисля, че повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава", пошегува се Банева.

Управителят на "Русалка тур" бе издигната като независим кандидат за Европарламента от инициативен комитет. При необходими 2500 подписа Банева обяви, че от нейните служители са застанали зад кандидатурата й едва 7-8 души: „Когато започнах кампанията си, повечето вече си бяха дали подписите за някой друг”, уточни тя.

"Всички плачем - не само за бедните българи. Плачем и за себе си. Всички сме бедни в тази държава. В бедна държава не може да има богати хора", добави Евгения Банева. Тя с оплака, че семейните им фирми не са спечелили нито един европейски проект и се нае, ако бъде изпратена в Брюксел, да информира Европейските институции за лошите практики у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!