ДПС реди листа на "открито" заседание (видео)

ОFFNews 16 април 2014 в 16:38 5470 5

Лютви Местан
Лютви Местан

Движението за права и свободи в момента провежда заседание, на което трябва да излъчи кандидатите си за евродепутати.

Идеята листата да се подреди пред представители на медиите лансира миналата седмица лидерът на партията Лютви Местан.

Заседанието се провежда в централата на бул. "Ал. Стамболийски" от 16 ч.

Оказа се обаче, че не всички медии могат да го проследят. От пресцентъра на движението заявиха, че репортер на OFFNews не може да бъде допуснат. Репортерите ни бяха спрени на входа на централата с обяснението, че са поканени само "преценени от нас медии". Екипите на bTV и Нова телевизия също не бяха пуснати.

Сред допуснатите медии и предавания са "Капитал", Сашо Диков от "ДикOFF", БТА, "24 часа", Канал 3 и БНТ.

Репортери на OFFNews се опитаха да влязат в централата на ДПС, където беше и пресконференцията. Първоначално ни беше казано, че такова събитие няма, но след като се представихме стана ясно, че нямаме покана и няма как да влезем, тъй като в залата няма място.

След 18 ч. стана ясно, че председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк и депутатът Делян Пеевски имат най-много номинации от областните структури на ДПС за кандидати за евродепутати от листата на партията.

Кючюк има 28 номинации, а Пеевски - 25. Сред останалите номинирани са Филиз Хюсменова и Неджми Али - с по 18 номинации, Искра Михайлова - с 14, Метин Казак - с 14, Айсун Авджиев, Петя Раева и други.

Номинациите на областните структури са над 50, сред които и Мустафа Карадайъ, Ахмед Доган и Лютви Местан.

Лютви Местан каза, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти евродепутат.

Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега, каза още Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови