Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДПС издига Пиже-2 за кмет на "Люлин"

OFFNews 08 октомври 2015 в 13:30 14382 8

"Пиже-2" изскача от листите на ДПС за местния вот в София.

Кандидатът за кмет на партията в район "Люлин" и общински съветник в столицата е Петър Ангелов, който от 2012 година е обвиняем като шеф на организирана престъпна група за данъчни измами. Делото на Ангелов е внесено в Специализирания наказателен съд през октомври миналата година и оттогава Ангелов е подсъдим.

Името му се появява в нов скандал днес, след като читател на OFFNews изпрати снимки на плакати на Ангелов, разлепени в "Люлин", на които партията му ДПС не фигурира никъде. Кандидат №9 за общински съветник в листата на движението на Лютви Местан, е подкрепен от "За Люлин", както пише с едри букви на постера. Липсва обаче номерът, с който трябва да се гласува за него. 

Вие ме познавате, знаете кой съм и с какво съм допринесъл за Люлин, пише в обръщение, адресирано до "Скъпи съграждани" до постера на Ангелов, който бе депутат със свален имунитет именно от 25 -МИР в столицата в предишния парламент. Тогава стана ясно, че Ангелов е бил с мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 20 000 лв. и като кандидат за народен представител от листата на ДПС. 

Плакатът на Ангелов в "Люлин" е в нарушение на решението ЦИК от 10 септември тази година за условията и реда за провеждане на предизборна агитация в изборите за общинските съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г. Според раздел IІ "Специални правила относно агитационните материали", т. 17 "На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава". 

Довчерашният кандидат за общински съветник под № 2 в листата на ДПС в Самоков Трайчо Василев - Пиже е осъждан 7 пъти и има висящо дело за нападение над полицай, стана ясно след скандала с нападението над екипа на Нова тв. Това постави в публичното пространство въпроса "Колко Пиже-та има в кандидатските листи за местен вот 2015. Първи отговор - Петър Ангелов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!