Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бунтарят Пламен от „Да обичаш на инат“ е кандидат за кмет на София

OFFNews 05 октомври 2015 в 19:17 19879 3

Иван Велков в „Да обичаш на инат“.

45-годишният Иван Велков, познат на няколко поколения киномани от филма „Да обичаш на инат“, е кандидатът на "Зелените" за кмет на София.

През 1986 г. 16-годишният тогава Иван играе ролята на Пламен във филма на Николай Волев - това е момчето, което не се отказва от думите си, че учителят по музика пее фалшиво. „Да обичаш на инат“ е една от най-смелите провокации на българското кино към режима преди 1989 г.

Велков е икономист, завършил Пекинския CUEB “Столичен икономически и бизнес университет”, БУП, Национална програма „Управленски умения“ на училищата по политически науки към Съвета на Европа. Медиатор, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието. Хоноруван преподавател в УНСС, “Икономика на недвижимата собственост”.

От осем години участва в управителните органи на неправителствени и професионални организации с нестопанска цел и фондации в обществена полза.

Негова лична и професионална кауза са подобряването на градската среда, градската екология, качеството на живот, превръщането на София в модерен и „умен“ град със съвременни правила и системи за управление на сградите и трафика при потреблението (и разхищението) на ресурси: енергия, вода и отпадъци.

45-годишният Иван Велков владее английски, руски и китайски език. Има 4 деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!