Борисов: Записът от Перник не е верен. Става въпрос за застъпници

Николаос Цитиридис 08 октомври 2015 в 11:25 11028 15

Снимка БГНЕС

"Записът от Перник не е верен. Вече е проверен, даже вчера пред журналисти всичко стана ясно. Това е от миналите евроизбори и става въпрос за застъпници. Така че няма да стане така, както са си го замислили с компромати. Въобще не се меся в изборите. Нека да използваме деня за по-добри неща." 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на репортер от OFFNews за скандалния телефонен запис от Перник, в който кандидат за кмет казва: "Просто си платихме за вота".

Борисов не коментира кой стои зад този, по думите му, компромат и не уточни как и кога по-точно е станало ясно, че записът не е автентичен.

Изказването си премиерът направи по време на посещение на строящия се "София Тех Парк" заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието Тодор Танев, ректора на Маастрихтския университет Люк Суте и Роман Архона от Главна дирекция „Наука и изследвания“ в ЕК. 

Любопитни да разберем кога са били установени цитираните от премиера детайли за записа, се обадихме в прокуратурата в Перник, която се самосезира и към която и ЦИК разпредели сигнала. От разговора с говорителя на пернишката прокуратура Галина Антова установихме, че записът е пристигнал при тях вчера, че още не е образувано досъдебно производство, камо ли да има някакви по-конкретни констатаци за записа.

Говорителят на пернишката прокуратура Галина Антова заяви, че е образувана проверка по случая и не е ясно дали ще бъде образувано досъдебно производство и тепърва ще се разбере дали записът е автентичен и кога е правен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!