Фандъкова откри нови родилни зали в "Шейново"

OFFNews 29 юни 2015 в 14:58 5230 1

Средствата от приватизация на общинска собственост се насочват приоритетно в здравеопазване и образование. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нови 5 родилни зали в АГ болница „Шейново“. 

В болница „Шейново“ са инвестирани 800 000 лева, след няколко месеца ще видим и резултати от ремонта в общинската болница „Света София“, подчерта столичният кмет. 

От началото на годината в „Шейново” са родени 1056 бебета. Предстои разглеждането и на доклад за инвестирането на още 77 хил. лв. за два респираторни апарата в неонатологичното отделение на ІІ-ра САГБАЛ „Шейново”. В болница „Света София“ със средства от столичния общински приватизационен фонд и европейски средства се извършва ремонт на гинекологичното и неонатологичното отделения и се доставя ново оборудване, информира "Московска" 33. 
В болницата бе отслужен водосвет, на откриването на новите зали присъстваха и Елен Герджиков, председател на СОС, Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси, Антоанета Пейчева, зам.-кмет по здравеопазване, и д-р Румен Велев, изпълнителен директор на ІІ-ра САГБАЛ „Шейново“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!