Румяна Тодорова ще е кандидат за председател на БЛС

OFFNews 19 април 2015 в 10:05 1726 1

Д-р Румяна Тодорова

Бившият управител на здравната каса д-р Румяна Тодорова вероятно ще се кандидатира за председател на Българския лекарски съюз (БЛС).

В средата на месец май предстои отчетно-изборен събор на съсловната организация, на което трябва да се избере нов председател.

Д-р Цветан Райчинов ще трябва да се оттeгли, защото вторият му 4-годишен мандат изтече и по устав той няма право на трети, пише "Преса" в неделния си брой.

До десетина дни трябва да започне официалното издигане на кандидатурите, но вече текат совалки между регионалните колегии кой кого ще подкрепи, съобщи БГНЕС.

Очаква се именно хората на Райчинов да номинират д-р Тодорова. Самият той е поканил доскорошната шефка на НЗОК на работа в БЛС като експерт.

Очаква се да бъде издигната и кандидатурата на зам.-шефа на "Пирогов" д-р Стоян Сопотенски. Той ще е номинацията на софийската колегия, но за него вероятно ще гласуват и докторите от Пловдив.

Третият, който ще се включи в битката, е председателят на плевенската колегия д-р Венцислав Грозев. Хирургът може да разчита на гласовете на лекари от цялата страна и е сочен като фаворит за поста.

Новият председател на лекарския съюз ще получава месечна заплата от 3699 лева. Годишният бюджет на БЛС, който се управлява от шефа и неговите заместници, е 1,5 млн. лева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови