Отложиха отпускането на повече пари на „Софиямед“

OFFNews 29 април 2015 в 20:15 3029 0

Надзорът на Здравната каса е отложил решението дали да се отпуснат допълнителни средства към бюджетите на редица болници, сред които и този на болница „Софиямед“, където акушерка преби новородено.

Предложението беше лечебното заведение да получи допълнително 3,6 млн. лева, което е най-големият възможен допълнителен бюджет.

Надзорът отхвърли тази точка, която беше по предложение на столичната РЗОК, обясни зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенчев, който е и член на Надзора.

Той обясни, че по време на гласуването си е направил отвод и не е участвал в него, тъй като преди да стане зам.-министър беше директор на „Софиямед“.

Бойко Пенков подчерта, че при направеното предложение им е бил представен просто списък с над 100 болници, срещу всяка от които е стояла цифра.

Моето лично настояване беше оттук нататък, когато се прави такова предложение, да се посочват и мотиви за исканото увеличение за всяка болница, коментира Пенков.

Пенков обясни, че в момента се правят проверки за броя на администрациите в болниците в цялата страна, като някои от директорите нямали представа колко е административният персонал. Като пример Пенчев посочи, че при телефонен разговор един от директорите е заявил, че в администрацията работят 40 души, а след това се е оказало, че са 72 души.

Има и болници с близо 370 души администрация, някои директори засега пък не обявяват точния брой, може би крият нещо, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !