Нов директор на Фонда за лечение на деца до края на седмицата

OFFNews 02 април 2014 в 12:12 1592 0

Таня Андреева

До 7 април ще стане ясно името на новия директор на Фонда за лечение на деца. Това съобщи здравният министър Таня Андреева пред Дарик.

В същото време ще бъдат въведени и нови правила за работата на Фонда, сред които са облекчаване на процедурата за разглеждането на досиетата на болни деца и съкращаване на срока, в който експертите ще трябва да дават своите становища, уточни Андреева.

Предвидени са и санкции за експертите, които не представят становищата си в дадения срок, допълни Андреева.

По думите й се очаква да има промяна и в комуникацията на Фонда с родителите на болни деца. До момента не им се обясняваше добре защо получават отказ и това ги държеше в напрежение, каза здравният министър.

Новият директор на Фонда за лечение на деца трябва да бъде избран до 7 април, защото тогава влиза в сила оставката на досегашния директор Ива Станкова.

Този път изборът на директор няма да бъде направен само след интервю. Кандидатите ще трябва да представят своя концепция за развитие на Фонда, тъй като ще се наложи директорът да проявява гъвкавост в работата си и трябва да може да взема решения, подчерта Андреева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови