Нова ваксина дава 100% ефективна защита срещу Ебола

Наука ОFFNews 01 август 2015 в 09:57 4738 2

100-процентова ефективност показват резултатите от първото от общо две големи клинични проучвания на ваксина срещу вируса Ебола като нито един от ваксинираните близки и приятели на пациенти с Ебола не се разболял.

Световната здравна организация вече е препоръчала да се пристъпи към масова ваксинация на всички лица, застрашени от контакт с болни.

Едно крайно необикновено клинично проучване в Гвинея е демонстрирало за пръв път, че ваксина против Ебола защитава ваксинираните хора от смъртоносния вирус.

Изследването, публикувано on-line днес в The Lancet, показва, че инжектирането осигурило на контактите на пациенти с Ебола 100% защита, започваща от 10-ия ден, след като са получили единична доза от ваксината, произвеждана от фармацевтичния гигант Merck.

Учени твърдят, че ваксината може да помогне най-накрая да се прекрати епидемията в Западна Африка, повече от 18 месеца след началото ѝ.

Повече подробности за изследването може да прочетете в Наука ОFFNews: За първи път 100% ефективна защита срещу Ебола показва ваксина при проверка в Африка

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!