Никой не иска да поеме Фонда за лечение на деца

OFFNews 03 април 2014 в 17:31 1517 0

Здравният министър Таня Андреева

За момента няма кандидати за поста директор на Фонда за лечение на деца. Причината е в създалото се напрежение около Фонда. Това заяви здравният министър Таня Андреева.

Не за първи път се случва никой да не иска да поеме тази длъжност и съответно отговорността. Във Фонда има вълнения от години насам, не само при един директор, посочи Андреева.

Във Фонда за лечение на деца има много неща, които трябва да се променят. Показателен е фактът, че вече цял месец Общественият съвет към Фонда и създадената работна група не могат да излязат с общо решение за това какво трябва да се промени в правилата на Фонда, допълни Андреева.

Липсата на обща позиция е причината до момента да не са приети новите правила за работа на Фонда, уточни тя.

По думите й се предприемат мерки за това екпертизите на специалистите да се получават по-бързо и по-бързо да се разглеждат офертите на лечебните заведения, като решаването на тези два проблема ще позволи по-бързото разглеждане на досиетата да децата.

Новият директор на Фонда за лечение на деца трябва да бъде назначен до края на седмицата, тъй като оставката на досегашния директор Ива Станкова влиза в сила на 7 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови